Romaskinen.dk

Roteknik på romaskine – Lær det her

Roteknik på romaskine - Sådan får du mest ud af træningen

For at du kan få den mest optimale og effektive træning på romaskinen, skal du kende grundprincipperne i roteknik. Når du mestrer teknikken, vil du få mere ud af træningen, og du vil have langt mindre risiko for at få skader som følge af dårlig teknik. Det er ikke svært at lære teknikken, og jo før du kommer i gang, desto lettere undgår du dårlige vaner.

Roteknik i 3 faser

Træning med god roteknik på romaskine kan inddeles i 3 faser, kaldet The Catch, The Drive og The Recovery. Når du lærer at mestre hver fase korrekt, vil du bruge musklerne korrekt, og træningen bliver optimal.

The Catch

The Catch er udgangspunktet, når du starter rotræningen, og den stilling du vender tilbage til efter hvert tag. Du skal have fat med begge hænder i romaskinens håndtag, så der er lige meget kraft på begge sider og god balance i håndtaget.

Benene skal være bøjet, og skinnebenene skal nærme sig en lodret position. Din ryg skal i denne fase være afslappet, du skal læne dig fremover. Hold armene strakte, skuldrene afslappet og undgå at bøje i håndleddet.

The Drive

The Drive indleder rotaget, og her skal du bruge de kraftige benmuskler og rygmusklerne. Spark fra med benene, mens du fortsat holder armene strakte og lad ryggen rette sig op i en glidende bevægelse.

Når dine hænder er lige over knæene, trækker du armene til dig, så de rammer ca. midt på maven. Når håndtaget er udfor kroppen, slapper du af i hænder og skuldre. denne fase benytter du musklerne i dine arme og skuldre og din coremuskulatur bruges til at holde kroppen stabil.

The Recovery

The recovery er den sidste fase i roteknikken. Her starter du med at strække armene, og når håndtaget er lige over dine knæ, bøjer du benene og glider tilbage udgangspositionen The Catch.

Når du er tilbage i The Catch er du klar til at tage endnu et rotag. De 3 faser skal udføres i en glidende bevægelse, hvilket kræver en smule træning, før bevægelserne sidder i skabet.

Det er ikke så svært som det lyder

Alle kan lære roteknik på kort tid, men det tager lidt længere tid, før teknikken sidder på rygraden, så du ikke skal tænke så meget over hver fase. Tjek videoen her, som jeg har lånt fra den hedengangne side RowingMachine.com’s YouTube kanal.

Videoen viser hver fase, og forklarer roteknik på romaskine perfekt – Se video

Populære tilbud lige nu