Romaskinen.dk

Fordele ved en romaskine

Fordele ved romaskiner

Alle ved at motion er både sundt og nødvendigt, og at der er fordele ved at styrke muskler og kondition. En af de helt store fordele ved en romaskine er, at maskinen kombinerer styrke- og konditræning, så du, så at sige, kan slå 2 fluer med ét smæk. Der er dog en masse andre fordele ved en romaskine – Det får du svaret på her.

Artiklen indeholder annonce og reklamelinks

Brænd kalorier hurtigere end andre træningsformer

Undersøgelse har vist, at ved at praktisere en god roteknik, kan du forbrænde mange kalorier på romaskinen. Det kræver dog at du selv skruer op for intensiteten, så du ikke “bare laller den af”, når du roer på maskinen.

Når du benytter romaskinen korrekt, aktiverer du en meget stor del af kroppens muskler, og den hårde rotræning forbedrer samtidig kroppens evne til at optage ilt, og din kondition bliver bedre.

Romaskinen kan indstilles på flere forskelle niveauer, alt efter hvilken intensitet, du vil træne med. Det gør træningen endnu mere effektiv og til en sjov måde at forbrænde kalorier på.

Den største fordel ved intensiv rotræning er dog, at du øger kroppens stofskifte i tiden efter træningen. En hård intervaltræning med aktivering af mange muskler, vil forhøje dit hvilestofskifte i op til 24 timer efter træningen, og forbrænde endnu flere kalorier.

Kredsløbstræningen styrker helbredet

Når en romaskine benyttes korrekt giver træningsformen effektiv kredsløbstræning, og den fysiske aktivitet er godt for sundheden. Kredsløbstræning, også kendt som konditionstræning eller aerob træning, er især sundt for hjertet og dermed for din generelle sundhedstilstand og velvære. Effektiv kredsløbstræning nedsætter risikoen for at udvikle hjerte-kar sygdomme og andre livsstilsrelaterede sygdomme.

Konditionstræning er ofte en træningssession af længere varighed, og er med til at øge kroppens stofskifte under træningen, men også hvilestofskiftet i timerne efter træningen. Kredsløbstræningen påvirker kroppens stofskifte i positiv retning, og forbedrer musklernes evne til at forbrænde kalorier, og kan derfor bidrage til vægttab.

Rotræning træner mange af kroppens muskler

Ved roning udnytter du flere forskellige muskelgrupper i kroppen. Ved at presse kroppen, får man både aktiveret muskulaturen i ben, hofter, og balder, men også mange af overkroppens muskler i forbindelse med trækket, hvilket styrker ryg, skuldre  og arme.

Sættes romaskinen til en hård modstand, kan den især benyttes til opbygning af muskulaturen, der hurtigt kommer til udtryk i en veltrænet overkrop. Ved roning styrker man især rygmuskulaturen, hvilket kan hjælpe personer med rygproblemer og rygsmerter til en lettere og mere smertefri hverdag.

Minimerer risikoen for skader

Mange træningsmetoder såsom spring, løb, og træning med tunge vægte har desværre den ulempe, at den hårde træning kan medføre overbelastningsskader på især led og sener. Når du benytter en romaskine er denne risiko betydeligt reduceret.

Romaskinerne gør det muligt at sidde i en naturlig stilling, mens du træner, og du vil meget sjældent belaste kroppen uhensigtsmæssigt. Romaskinen er altså ikke blot en af de bedste måde at komme i form på, men også en af de mest skånsomme metoder, da det ikke har negativ effekt på din krops muskulatur, sener og led.

Hold stressen på afstand

Undersøgelser peger på at træning og især kredsløbstræning kan være med til at forebygge stress og stressrelateret depression. Der forskes stadig en del på området, men undersøgelserne peger i en positiv retning. Regelmæssig motion og træning beskytter hjernen mod de skadelige stoffer, der mistænkes for at udløse stress.

Det har længe været kendt, at der frigives endorfiner i kroppen ved fysisk aktivitet. Endorfiner påvirker bl.a. hjernen til at tænke positivt og er med til t forbedre dit humør. Du kender sikkert fornemmelsen af at være i halvdårligt humør inden en træning, for at opleve at humøret har skifte 180 grader efter træningen.

Hvis du kæmper med stress eller stressrelaterede symptomer, bør du altid kontakte din læge, inden du kaster dig ud i hård konditions- og styrketræning.

Træn når du har tid og lyst

Nyere romaskiner har et lækkert design, og flere modeller kan klappes sammen og pakkes væk efter træning. Det giver endnu bedre muligheder for at flytte rotræningen hjem i stuen.

Med en romaskine i hjemmet skal du aldrig mere bekymre dig om dårligt vejr og om fitnesscenteret har åbent, når du har lyst til at træne. Du vil også have mulighed for kombinere din træning så den passer med arbejdstider, børnenes sengetid, yndlingsserien i TV og andre hverdagsting.

Er du overbevist om, at der er mange fordele ved en romaskine? Så tjek nogle af de mere end 80 forskellige romaskiner, som vi henviser til her.

Populære tilbud lige nu