Romaskinen.dk

Kan man tabe sig ved roning?

Kan man tabe sig ved roning - Få svaret her

Roning er en sport hvor hovedparten af kroppens muskler bliver sat i arbejde, og hvor du samtidig får pulsen op og styrket konditionen. Hvis du vil tabe dig ved at øge motionsindsatsen, er svaret på spørgsmålet “Kan man tabe sig ved roning?” – Ja, det kan du. Roning træner hele kroppen og er en krævende øvelse, som belaster hjerte-kar-systemet, og lader dig forbrænde mange kalorier på kort tid.

Som med alle andre former for motion er roning på vand eller i romaskine sundt. Hvis du gerne vil tabe dig, kan motionen dog ikke stå alene, og bør altid suppleres med kostomlægning. Denne artikel fra Vorespuls.dk beskriver, hvor vigtigt det er at kost og motion hænger sammen -Men nu skal det handle om kalorieforbrænding på romaskine.

Intensiteten er vigtig for forbrændingen

Antallet af kalorier du forbrænder afhænger af mange faktorer, så som kropsvægt og intensiteten du ror med. Som udgangspunkt vil du forbrænde flere kalorier ved at ro med høj intensitet end du gør, hvis du ror det samme antal minutter ved en lavere intensitet. Her er romaskinen det perfekte redskab at lave hård træning og intervaltræning, og du vil derfor nemt kunne skrue forbrændingen i vejret.

Hård og intensiv træning er dog ikke altid den bedste løsning i forhold til vægttab og skader. De fleste mennesker kan sagtens ro 10-15 minutter hver dag for fuld skrue, og opnå en høj kalorieforbrænding på romaskinen. Til gengæld er risikoen for skader langt større ved træning med høj intensitet, og derfor bør du overveje, om du i stedet skal ro i længere tid, men med lavere intensitet og nøjes med hård intervaltræning 1-2 gange om ugen.

Når du starter på roning eller en anden ny sport, er det altid vigtigt at bygge langsomt op. Kroppen kan på ingen måde holde til at ro hårdt flere gange om til at begynde med, og du vil nedsætte risikoen for skader betragteligt.

Din vægt har betydning for, hvor mange kalorier du forbrænder

Ligesom intensiteten spiller din vægt også en rolle, når du vil tabe dig med romaskinen. Jo mere du vejer, jo flere kalorier vil du forbrænde. Dette vil selvfølgelig gøre sig mere gældende ved roning på vand i forhold til romaskine, da du skal flytte din kropsvægt mere i en båd.

En person der vejer 60 kg og ror i 30 minutter, vil forbrænde ca. 144 Kcal, imens en person på 90 kg vil forbrænde 216 Kcal (I flg. iForm’s kalorieberegner)

Betyder formen noget for forbrændingen?

Din form er også en afgørende faktor for, hvor meget du forbrænder. Hvis du er i god form, vil du bruge mindre energi i forbindelse med din roning i forhold til en utrænet.

Ligeledes vil en dygtig roer forbrænde færre kalorier end den uerfarne på samme distance, da den dygtige roer vil skulle bruge mindre energi på samme distance.

Hvor meget skal man ro for at tabe sig?

Du forbrænder kalorier, så snart du begynder at ro. Jo længere tid du bruger i romaskinen, desto flere kalorier forbrænder du.

Hvor meget forbrænder man ved roning?

Forbrændingen afhænger af din vægt, hvor længe du roer og med hvilken intensitet. Hvis du f.eks. vejer 80 kg, vil du forbrænde ca. 390 Kcal. ved 1 times roning.

Kan man tabe sig ved roning?

Hvis du har læst med hertil, så ved du, at roning er en effektiv kalorieforbrænder, men at du også skal være opmærksom på din kost. Hvis du er begynder, så læg stille og roligt ud. Det er bedre at forbrænde lidt færre kalorier over lang tid, end at give den for meget gas og ende med en skade.

Uanset om du er nybegynder eller trænet roer, så forbrænder du noget i båden eller på romaskinen og det er let at komme i gang.

Lignende artikler på Romaskinen.dk

Måske vil du også synes om disse artikler:

Populære tilbud lige nu